Під час свого візиту у липні цього року до Ватикану Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк мала нагоду зустрітися та познайомитися з діяльністю благодійників Фонду Святого Егідія.

У середу, 7 серпня вже в Україні Віцеспікерка зустрілася з Адріано Рокуччі, очільником Спільноти Святого Егідія, що визнана Святим Престолом як Публічна Мирянська асоціація Церкви, яка працює у 70 країнах світу.

Як зауважила Олена Кондратюк, фундація Святого Егідія Sant'Egidio допомагає Україні із часів проголошення незалежності, особливо опікується вразливими групами.

Заступниця Голови Верховної Ради України висловила вдячність Адріано Рокуччі за світлі вчинки та допомогу нашим співвітчизникам у важкі часи повномасштабної російської збройної агресії. Зокрема, за 23 мільйони євро зібраної і переданої гуманітарної допомоги.


«Організація регулярно передає ліки нашим медичним закладам, людей приймають у Центрах допомоги у Києві, Львові та Івано-Франківську, спеціальна допомога надається літнім людям та вимушеним переселенцям», — повідомила Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України