Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення здійснення військового поховального ритуалу під час почесного поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі» (проект № 11271), — повідомляє Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Завдяки цьому Закону полеглі Герої зможуть бути поховані на меморіальному кладовищі з відповідною церемонією вже цьогоріч (перша черга).

Правками Комітету додано можливість поховання на НВМК загиблих у війні поліціянтів.

Також передбачено, що на території НВМК можуть бути створені так звані кенотафи — символічні надгробки без безпосереднього поховання тіла.

В Україні військовий поховальний ритуал запроваджено не так давно.  У спеціальній церемонії беруть участь сурмач, барабанники, салютна команда, відбувається розгортання Державного Прапора над могилою й ін.

"Маємо гідно вшановувати Героїв, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - наголошують у Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України