Зокрема щодо дотримання квот на використання української мови для теле- і радіомовлення, а також друкованих медіа.

«Тішить, що буковинські медійники перевиконують мовні квоти. Так на місцевому телебаченні, середня частка ведення програм державною мовою за тиждень склала 99%. І це при законодавчій нормі не менше 80%. Тобто наші телевізійники цю норму перевиконують на 19%, – зазначила представниця медіарегулятора в регіоні. – Ведення програм на усіх буковинських радіостанціях здійснюється винятково українською мовою, а середня частка пісень державною мовою впродовж доби склала 68% – на 28% більше, ніж вимагає законодавство». 

Олексій Бойко, своєю чергою відзначив позитивні результати введення в дію окремих положень Закону України «Про медіа», адже це важливий крок у захисті державної мови, нашого інформаційного простору та прав громадян на отримання інформації державною мовою. Одночасно посадовець наголосив і на важливості забезпечення інформаційних потреб національних спільнот краю. 

Як повідомила Любов Нечипорук, за результатами моніторингів представництва Нацради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернівецькій області, здійснених упродовж першого півріччя, телеканали Буковини враховують інформаційні потреби національних спільнот, які проживають на території Чернівецької області,  й виготовляють та транслюють програми румунською мовою. Із 56-ти газет, журналів та збірників, які нині видаються на теренах області, 23% – друкуються мовами національних спільнот.

Пресслужба Чернівецької обласної ради.