«Ця зустріч є важливою в контексті розвитку парламентського діалогу між нашими державами», — наголосив насамперед Спікер Парламенту України, відзначивши цінність для України двопартійної й двопалатної підтримки Конгресу США.

Голова Верховної Ради України висловив вдячність США за надання пакету оборонної допомоги. Також він запевнив, що прозоре використання американських коштів є пріоритетом України, і в українському Парламенті, зокрема, створена відповідна ТСК.

Сторони також обговорили безпекову ситуацію. Руслан Стефанчук розповів про наслідки російського терору проти мирного населення, про щоденний обстріл росією міст України. Окремо він зупинився на тих рішеннях, які важливо отримати від союзників: «Передусім — це зняття всіх обмежень на використання зброї партнерів для ураження військових об’єктів рф. Це допоможе зупинити російський терор».

Окрім того, Спікер Парламенту України наголосив на необхідності посилення ППО України та важливості надходження перших літаків F-16 в Україну. «Це рішення суттєво посилило обороноздатність України», — зауважив він, додавши, що для України важлива така кількість F-16, аби мати можливість бути здатними протистояти приблизно 300 російським літакам. «Важливо також збільшити кількість місць для навчання українських пілотів», — доповнив водночас Руслан Стефанчук.

Насамкінець під час зустрічі сторони обговорили енергетичну ситуацію, питання бюджетної підтримки й продовження санкційного тиску на росію.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.