Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з першою парламентською делегацією Національного Конгресу Бразилії за останні 13 років та першою делегацією офіційних представників Бразилії з початку повномасштабної російської агресії.

Під час зустрічі в парламенті Олександр Корнієнко подякував за розуміння ситуації в Україні. І зазначив, що високо цінує нещодавнє створення парламентської групи Бразилія—Україна у Федеральному Сенаті, що є важливим для співпраці на міжпарламентському рівні.

Метою візиту бразильських парламентаріїв є ознайомлення з ситуацією в Україні з перших уст, спілкування з колегами та діаспорою, а також засвідчити свою солідарність з українським народом.

На зустрічі докладно обговорили питання міжнародної діяльності, ворожі атаки по містах України та їх наслідки, потреби в гуманітарній допомозі, а особливо питання, що стосуються підтримки енергетики під час підготовки до зими і, зокрема, потреби прифронтових регіонів.

Окремо акцентували на дипломатичній роботі нашої держави щодо відновлення справедливості та темі спеціального міжнародного трибуналу. Олександр Корнієнко наголосив: «Україна бореться не лише на полі бою, а й за справедливий мир! Україна бореться не лише за себе, а й за майбутнє всього цивілізованого світу!».

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко висловив велику вдячність народу Бразилії за підтримку України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.