У межах першого за останні 13 років візиту бразильської парламентської делегації в Україну 8 серпня 2024 року голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко та члени Комітету провели зустріч з делегацією Комісії у закордонних справах та з питань оборони Палати депутатів Національного Конгресу Федеративної Республіки Бразилія.

У зустрічі взяли участь народні депутати України, заступник голови Комітету Арсеній Пушкаренко, голова підкомітету Комітету Єлизавета Ясько, а також голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Леся Василенко.

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання світової політики та міжнародної безпеки, реформування Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, питання актуальної безпекової та гуманітарної ситуації в Україні, спільної ініціативи Бразилії та Китаю щодо мирного врегулювання в Україні, можливого сприяння Бразилії у поверненні громадян України — військових, цивільних та насамперед утримуваних в рф дітей.

Народні депутати України наголосили бразильським колегам про рішучу налаштованість до подальшої реалізації курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено обговоренню зміцнення політичного діалогу, майбутніх двосторонніх заходів, зокрема обміну візитами та посилення міжпарламентського співробітництва між Україною та Бразилією.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.