Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на своїй фейсбук-сторінці привітав з перемогою у змаганнях із греко-римської боротьби на Олімпіаді-2024 Парвіза Насібова та Жана Беленюка.

«Україна виборола ще одне «срібло» у Парижі.

Вітаю Парвіза Насібова з перемогою у змаганнях із греко-римської боротьби у категорії до 67 кг.

Вітаю також українського борця греко-римського стилю у категорії до 87 кг, народного депутата України Жана Беленюка, який виборов бронзову медаль на Олімпіаді-2024 у Парижі.
Кожна перемога важлива!

Дякую нашим спортсменам, які гідно представляють нашу країну», — зазначив Руслан Стефанчук.

Хлопці, браво!

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко на своїй сторінці у Фейсбуці привітав наших переможців:

«Щирі вітання українським спортсменам — ще дві медалі для України!

Жан Беленюк повернеться додому з «бронзою», а Парвіз Насібов — зі «сріблом» у греко-римській боротьбі.

Хлопці, браво!

Неймовірно пишаємося і вдячні за перемоги для нашої держави.

Незламність та воля в ДНК всіх українців!».

Привітання Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту

Шановний Жане Венсановичу! Вже третю Олімпіаду поспіль Ваші виступи є прикладом стратегічного розрахунку, самовіддачі, волі до перемоги, справжнього чоловічого характеру. Вами завойовано повний комплект олімпійських медалей, що дуже символічно, проте вся спортивна громадськість України вважає, що у разі об’єктивного суддівства всі медалі були б золотими.

Останні п’ять років Ви суміщаєте спортивну діяльність із роботою у Верховній Раді України і успішно вдосконалюєте законодавче забезпечення спортивної сфери, використовуючи величезний досвід, набутий під час спортивної кар’єри. У підсумку маєте на своєму рахунку як олімпійські медалі, так і розроблені законопроєкти, які стали Законами України. Впевнені, що Ви використаєте свій великий потенціал для ефективного розвитку сфери фізичної культури і спорту! Бажаємо Вам міцного здоров’я, великої удачі, успіхів у політичній та громадській діяльності, нових здобутків та перемог в ім’я України!

***

Шановний Парвізе! Кожний Ваш поєдинок в Парижі викликав захоплення українців своєю драматургією та непередбачуваністю. Щоразу Ви боролися до кінця і двічі виривали перемогу на останніх секундах. Ви чудово і впевнено провели фінальний поєдинок і лише незрозуміле суддівство не дозволило Вам стати олімпійським чемпіоном. Ваші сенсаційні виступи на Токійських та Паризьких Олімпійських іграх, Ваша самовідданість, надзвичайна жага до перемоги, бійцівський характер неймовірно захоплюють та мають стати прикладом для української молоді, а особливо надихають наших захисників і захисниць на полі бою. Бажаємо Вам міцного здоров’я, удачі, натхнення, нових яскравих перемог на борцівському килимі в ім’я рідної України!