Довідник створено за ініціативи голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка у співпраці з державною установою «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України».

Для того, щоб видати атлас мінеральних вод Чернівецької області, науковці підняли архіви за останні 50 років та провели чимало консультацій.

«У Чернівецькій області є унікальні родовища сульфідних і йодо-бромних вод. Не секрет, що у краї поширені ендокринні хвороби, а на території Вижницького району, до прикладу, є мінеральна вода, яку можна використовувати для профілактики цих недуг. Адже де вода, там і реабілітація. Зараз в Україні створюють систему лікування військових, і Буковина може стати центром відновлення наших воїнів саме завдяки своїм надрам», – розповіла заступниця директора інституту з наукової роботи Тетяна Безверхнюк.

Невдовзі розроблять медичні бальнеологічні висновки, що дозволить проводити реабілітацію опорно-рухового апарату, профілактику ендокринної системи, відновлювати організм.

«Упевнений, що розробка атласу мінеральних вод «Сила природи» стане першим кроком до реалізації ідей, покликаних зробити Буковину одним із центрів медичної реабілітації та санаторно-курортного лікування. Обласна рада робитиме усе можливе, щоб природні ресурси, які є на території краю, приносили максимум користі, і люди відновлювалися тут, а не їздили в інші регіони», – каже Олексій Бойко.

Атлас «Сила природи» із детальним описом мінеральних вод краю надіслано у громади, міністерства та різні державні установи.

«Упевнений, що це сприятиме залученню інвестицій для створення в області потужних санаторно-курортних закладів, де з допомогою природи відновлюватимуться українські військові та усі, кому необхідна реабілітація. Крім того, рекреаційний туризм може стати поштовхом для економічного розвитку наших громад. Продовжуємо роботу над реалізацією цих амбітних планів. Дякую за підтримку усій команді, яка працювала над створенням видання!» – зазначив Бойко.

Пресслужба Чернівецької обласної ради.