Як прокоментував перший заступник начальника обласної військової адміністрації Тарас Савченко, Сумщина була і залишається лідером серед регіонів України з розвитку галузі коноплярства та відома своїми науковими надбаннями. Площа посіву конопель в області досягає 700 га, що складає 23% від загальної площі в Україні. Вирощуванням цієї культури на Сумщині займаються 6 суб’єктів господарювання.

У вітальному слові Тарас Савченко наголосив на важливості розвитку кластеру коноплярства в області, в тому числі за допомогою міжнародних партнерів, щоб Сумщина і надалі залишалася флагманом у цій галузі. А для цього потрібно нарощувати ще й потужності з переробки та налагоджувати реалізацію продукції. Адже промислові коноплі як сировина мають широкий спектр застосування, зокрема в харчовій та легкій промисловості, будівельній галузі, фармації, косметології, здійснюють мінімальний вплив на довкілля, а переробка характеризується безвідходністю виробництва, переконаний посадовець.

Принагідно посадовець подякував за роботу науковцям, які здійснюють в області діяльність із селекції та насінництва конопель, та відзначив почесними грамотами голови обласної державної адміністрації суб’єктів господарювання, які займаються культивуванням цієї культури та спеціалізуються на переробці.

Пресслужба Сумської ОВА.

Фото із сайту romny24.info