Також він зауважив, що високо цінує двопартійну й двопалатну підтримку Конгресу США.

«Це особливо важливо, що наші парламентські друзі приїжджають до України у часи, коли Україна протистоїть російській агресії», — акцентував Голова Верховної Ради України, повідомивши, що приблизно місяць тому він мав надпродуктивні зустрічі з американськими колегами у Вашингтоні у межах роботи Парламентського саміту НАТО.

Водночас Голова Верховної Ради України висловив вдячність Сполученим Штатам Америки за безпрецедентну допомогу, надану Україні під час повномасштабної збройної агресії рф. Окремо він подякував усьому Конгресу США за схвалений у квітні потужний пакет допомоги для України: «Отримана допомога посилила наші позиції на полі бою, дозволила стабілізувати ситуацію на лінії фронту». 

Основну увагу сторони приділили безпековій ситуації та оборонним потребам України. Руслан Стефанчук поінформував про наслідки російського терору та щоденний обстріл українських міст. Обговорили також і потреби Сил безпеки та оборони України, серед них — додаткові засоби ППО. 

Окрім того, Спікер Парламенту України закликав повністю зняти всі обмеження на використання американського озброєння: «Україна повинна мати можливість ефективно захищатись». 

Обговорили й важливість надання Україні літаків F-16 та подальшу підготовку українських пілотів. 

Голова Верховної Ради наголосив, що для України членство у НАТО є безальтернативною метою.

«Українська армія є армією НАТО — воює зброєю НАТО, за стандартами НАТО й виконує основну місію НАТО — захищає східний фланг», — акцентував Руслан Стефанчук.

У цьому контексті сторони також порушили питання підготовки українських солдатів, їхні тренування. 

Насамкінець Голова Верховної Ради України закликав до продовження політичної, фінансової, оборонної та гуманітарної підтримки.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України