Як зазначив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх під час закладення символічної капсули на початок будівництва, створення безпечного освітнього середовища для дітей – пріоритетне завдання як на державному, так і на місцевому рівнях.

«Будівництво такої захисної споруди – вкрай важливий проєкт для міста і для цього мікрорайону, де не вистачає належних укриттів. Також це важливо для школи, адже через відсутність тут укриття діти мусять навчатись лише дистанційно. Разом з керівництвом міської військової адміністрації ми розуміли доцільність виділення коштів саме на це укриття, в першу чергу – для підвищення рівня захищеності дітей і покращення якості їх освіти», – зазначив Володимир Артюх.

На сьогодні у школі навчається близько 1000 дітей. Таким чином укриття дозволить одночасно забезпечити навчальний процес для половини школярів. Окрім цього захисна споруда буде доступною для жителів мікрорайону.

«Загалом за цей рік ми збільшили кількість посадкових місць у захисних спорудах наших навчальних закладів на 10 000. Вже з першого вересня ще 22 заклади освіти на Сумщині зможуть навчати дітей у форматі денної або змішаної форми освіти. Це задача, яку поставив Президент України, і ми разом з керівниками громад працюємо над її виконанням», – додав начальник Сумської ОВА.

Закінчити будівництво укриття у сумській школі планують у другому кварталі 2025 року.

Пресслужба Сумської ОВА.

Фото із сайту dancor.sumy.ua