Зустрів Митрополита начальник ОВА Сергій Тюрін разом із представниками міської влади та громадськістю й зазаначив, що Хмельниччина щаслива приймати Предстоятеля Православної Церкви України та представників поважного українського духовенства.

В селищі Теофіполь, з нагоди 25 річчя заснування Української Церкви Покрови Пресвятої Богородиці Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви звершив освячення новозбудованої дзвіниці-каплиці поруч з храмом. Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх зі словом та відзначив благодійників церковними нагородами.

Після чого, на Алеї Героїв поруч з Храмом у парку, Блаженнійший владика відслужив панахиду за загиблими у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Очільник області висловив подяку за молитву та віру в Перемогу. “Щиро дякую за молитву, вірю, що вашими і нашими молитвами мир повернеться знову до України і буде наша Перемога у цій несправедливій війні. Бажаю многая літ поважному духовенству, усій Теофіпольській громаді. Українським храмам стояти непохитно багато віків, нести людям безцінне Боже Слово. Хмельниччина завжди буде рада знову прийняти Вас і продовжувати разом працювати для нашої Перемоги. Слава Богу і слава Україні!” – сказав Сергій Тюрін та на завершення панахиди, разом з Митрополитом Епіфанієм, поклали квіти до меморіалу на честь загиблих воїнів.

Пресслужба Хмельницької ОВА.