Захід відбувся за участю Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Молодь — це майбутнє нашої країни, молодь — це сьогодення нашої країни. Саме такі молоді, розумні, цілеспрямовані люди — це ті, хто вже сьогодні беруть на себе відповідальність за нашу країну», — наголосив Спікер Парламенту України.

Звертаючись до молоді, представників молодіжних організацій, Голова Верховної Ради України насамперед окреслив найбільш важливі рішення у сфері молодіжної політики, які ухвалив Парламент, серед них закони: про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху, про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, про основні засади молодіжної політики. Водночас він наголосив, що особливість зазначених прийнятих актів у тому, що вони творилися разом із молоддю, кожен з актів проходив обговорення з молоддю, разом творилося законодавче підґрунтя для держави.

Під час свого виступу Руслан Стефанчук зауважив, що в українському Парламенті триває дискусія щодо створення молодіжного консультативно-дорадчого органу. Голова Парламенту України оголосив про створення Молодіжної Ради при Верховній Раді України, зазначивши, що найближчим часом на сайті українського Парламенту з’явиться додаткова інформація.

«Молодь завжди була рушійною силою всіх масштабних державних змін. Вірю, що так буде й надалі», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України, висловивши особливу вдячність тій молоді, яка стала на захист України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.