Попри сильну спеку й засуху в центральних і західних областях України аграрії отримали високий урожай пшениці, — член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

«Такого високого врожаю пшениці в центральних і західних областях України за останні 5-6 років не було. Цього року в середньому отримали 7,5-9 тонн із гектара. У східних і південних регіонах урожайність була менша, хоча клас якості зерна часто вищий. Переважно це тверді сорти, які підуть на макарони, наприклад», — зазначив політик.

За його словами, важливо те, що українці стають дедалі більше споживати власну продукцію, насамперед ідеться про органічні крафтові продукти.

«Наші аграрії дедалі більше починають переробляти й виробляти щось своє, хай навіть невеликими партіями для локальних магазинів, але кількість таких виробників щороку зростає на сотні. Багато фермерів переходять на тваринництво, наприклад, на ринку не вистачає молока, тому на ньому є досить велика рентабельність», — наголосив народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.