Комітет Верховної Ради України з питань правової політики на засіданні 8 серпня ц. р. розглянув проєкт закону про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» (реєстр. № 11378 від 24 червня 2024 року), поданий Кабінетом Міністрів України.

Законопроєктом пропонується встановити, що гранична чисельність персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, таборів та дільниць для тримання військовополонених визначається Кабінетом Міністрів України (частина друга статті 6 Закону України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України»), визнати таким, що втратив чинність, Закон України «Про чисельність Державної кримінально-виконавчої служби України».

Прийняття зазначеного документа сприятиме ефективному використанню фінансово-економічних і людських ресурсів, які забезпечують діяльність Державної кримінально-виконавчої служби України, зокрема з удосконаленням правового статусу (розширенням обсягу прав та законних інтересів) засуджених та осіб, узятих під варту, запровадженням цифровізації, застосуванням більшої кількості технічних засобів нагляду та охорони, реалізацією експериментальних (пілотних) проєктів, виконанням стратегічних та програмних документів, проєктів міжнародної технічної допомоги тощо виникає потреба у перегляді показників кількості залученого персоналу.

За результатами обговорення Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України проєкт закону про внесення зміни до статті 6 Закону України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» (реєстр. № 11378 від 24 червня 2024 року) прийняти за основу.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.