Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 5 листопада.

Група А. «Реал Сосьєдад» (Іспанія, Сан-Себастьян) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 0:0.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Байєр 04» (Німеччина, Леверкузен). 0:0.

«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Гюбшман, Фернандо, Коста (Тайсон, 78), Тейшейра, Бернард (Ілсіньо, 64), Феррейра (Адріано, 78). Тренер — Мірча Луческу.

«Байєр»: Лено, Донаті, Спагич, Топрак, Беніш, Бендер, Рольфес, Кастро (Джан, 69), Сем (Круз, 90+3), Сон (Гегелер, 77), Кісслінг. Тренер — Самі Гююпя.

Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).

Донецьк. «Донбас Арена». 50 115 глядачів. 10 градусів.

Це був блискучий футбол. Попри відсутності забитих м’ячів, матч видався цікавим і гострим, що особливо подобається вболівальникам, котрих, до слова, зібралося дуже багато. І трибуни, зрозуміло, не мовчали — вони активно підтримували «гірників», постійно гнали їх уперед.

«Шахтарю» як ніколи була потрібна перемога: і за невдачу в Леверкузені треба було поквитатися, і турнірне значення ця зустріч мала надвисоке. У разі успіху наш клуб виходив би на чисте друге місце. Тому з перших секунд господарі пішли вперед шукати щастя. Протягом половини тайму гості рідко переходили на донецьку половину поля.

Найпомітнішим у нападі донеччан був Феррейра (на знімку з м’ячем). Але дві його дуже небезпечні спроби ліквідував воротар Лено, котрий у цьому матчі зіграв просто фантастично. Ще до перерви він відбив потужний «постріл» Ракицького метрів із десяти. До того ж він не бачив моменту удару, адже був закритий своїм оборонцем. Але... плечем перевів м’яч на кутовий!

І другий тайм «Шахтар» почав активно та рішуче. Але хвилин через п’ятнадцять після відпочинку «фармацевти» перехопили ініціативу, і вже П’ятову довелося демонструвати майстерність. Та намагання Сона, Сема та інших були марними.

Протягом завершального відрізку поєдинку «гірникам» довелося тримати оборону великими силами. Однак і в нашого клубу був блискучий шанс вирвати перемогу: вже в компенсований час Адріано пробив головою після навісу, але влучив у воротаря.

Отже, аналізуючи весь матч, можна стверджувати, що «Байєр» має радіти, бо не програв, а здобув очко в зустрічі з сильним суперником на його полі.

— Сумно, що не перемогли, враховуючи те, як ми грали, — сказав журналістам Мірча Луческу. — У нас молода команда, яка хоче вигравати і домагатися результату. Ми заслужили перемогу, створивши 5-6 голевих моментів, але сьогодні нам протистояв Лено. Відзначу також хорошу організацію гри суперника. Але ми показали, що є кращою командою, ніж «Байєр».

У матчах, котрі залишилися, розігруються шість очок. Тому хочеться, щоб ми показали такий самий рівень гри, як сьогодні. У нас буде непростий наступний поєдинок з «Реалом Сосьєдадом». Важливо виграти, але буде нелегко. В іспанців ще є шанси потрапити до Ліги Європи, і вони старатимуться, можете не сумніватися...

До речі, команду із Сан-Себастьяна «Шахтар» прийматиме на «Донбас Арені» 27 листопада.

Фото з сайту www.shakhtar.com.