12 серпня 2024 року відбулася зустріч голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка з головою Комітету у закордонних справах та зовнішньої торгівлі Законодавчої Асамблеї Коста-Рики Луїсом Фернандо Мендосою Хіменесом. Це перша двостороння зустріч в історії українського Парламенту з представником парламенту Коста-Рики. Також у зустрічі взяла участь Надзвичайний та Повноважний Посол України в Коста-Риці Оксана Драмарецька.

Головні питання зустрічі: двостороннє співробітництво, зокрема співпраця в межах Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних організацій і міжнародних міжпарламентських організацій, допомога Коста-Рики та участь в українських міжнародних ініціативах, безпекова та гуманітарна ситуація в Україні, а також в регіоні Латинської Америки та Карибського басейну, створення Спеціального міжнародного трибуналу та покарання рф за воєнні злочини, злочини проти людяності, злочин геноциду та злочин агресії.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено обговоренню інституціоналізації двостороннього діалогу та обміну найближчим часом візитами на рівні комітетів і депутатських груп дружби.
Голова Комітету Олександр Мережко висловив вдячність пану Фернандо Мендосі Хіменесу за участь в інавгураційному Саміті миру в Женеві та приєднанні до Спільного комюніке Саміту.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.