Завод є одним із найбільших виробників препаратів із плазми крові в Україні. Підприємство забезпечує виробництво життєво важливих препаратів, таких як альбумін, імуноглобуліни та інші препарати крові (є важливими для підтримки імунної системи пацієнтів під час та після хіміотерапії).

Валерій Зуб звернув увагу, що завод:

- забезпечує внутрішній ринок України власними препаратами крові, зменшуючи залежність від імпорту — це критично важливо в умовах нестабільної економічної ситуації та потреби в доступі до життєво важливих ліків;

- відповідає міжнародним стандартам GMP (Good Manufacturing Practice), що забезпечує високу якість продукції та безпеку для пацієнтів;

- підтримує національну систему охорони здоров’я, забезпечуючи лікарні та медичні установи необхідними ліками — це особливо важливо для лікування важких захворювань, таких як гемофілія та імунодефіцити.

Також політик зауважив, що ще одним важливим напрямом роботи заводу є навчання українських відмінників: «Молоді науковці — це майбутнє української науки, тому створена спеціальна програма для призерів олімпіад з біології та хімії.

Учасники отримують можливість працювати з найсучаснішими технологіями, навчаючись у досвідчених фахівців».

Що отримують учасники програми?

- Практичний досвід: робота в сучасних лабораторіях із передовим обладнанням;

- наставництво: підтримка та поради від професіоналів у галузі біотехнологій;

- мотивація: натхнення продовжувати кар’єру в науці та розвивати свій потенціал.

«Підтримуючи молодих талантів, будуємо сильну та інноваційну Україну», — зазначив народний депутат Валерій Зуб.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.