«Війна, розв’язана росією проти нашого народу та держави, триває. А отже, ми не припиняємо роботу, спрямовану на всебічну підтримку наших захисників та захисниць», — зазначив народний депутат Михайло Лаба.

Політик повідомив, що нещодавно повернувся з робочого відрядження до Латвійської Республіки, яка є надійним союзником нашої держави. Михайло Лаба зазначив, що відбулися важливі зустрічі, обговорено чимало питань у світлі роботи депутатської групи з міжпарламентських зв’язків, до складу якої він входить, щодо гуманітарної, інформаційної, політичної, військової підтримки України та санкцій проти країни-агресора. Не оминули й теми виробництва дронів у рамках відповідної коаліції, створеної за взаємодії та співпраці вищого керівництва держав.

Народний депутат нагадав, що коаліція дронів налічує 16 країн: Велика Британія, Латвія, Австралія, Чехія, Данія, Франція, Естонія, Італія, Нова Зеландія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Україна, Німеччина та Швеція.

Тож, як зазначив народний депутат, «під час візиту спільно з колегами мали зустріч із виробниками дронів та малих літаків. Є цікаві плани на них, які точно не припадуть до вподоби ворогу. От нещодавно міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив про відправку в Україну ще 500 безпілотників».

«І як показала зустріч, цей напрям підтримки не припинятиметься. Це важливо, адже змінюється тактика на полі бою, на низці напрямків безпілотні літальні апарати дедалі більш беруть верх над класичним озброєнням. І наше завдання — спільно з партнерами вибудовувати нову міжнародну безпеку, протидіяти російській агресії на всіх рівнях — у зоні бойових дій, на дипломатичній арені щодо продовження санаційної політики та встановлення справедливого миру», — зазначив Михайло Лаба.

«Українські військові ефективно застосовують вітчизняні та іноземні типи озброєнь, у тому числі новітні розробки. Так, більшість флагманів російського флоту, котрі завдавали ракетних ударів по наших містах, уже перейшли «служити» на морське дно або перебувають на довготривалому ремонті після ударів по них українськими крилатими ракетами та безекіпажними катерами», — сказав політик.

«Держава, міжнародні партнери, волонтерський рух, ми пліч-о-пліч підтримуємо наших військових та прагнемо якнайшвидшої Перемоги», — зазначив народний депутат Михайло Лаба.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.