14 серпня 2024 року за співголовування Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка та Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи з питань удосконалення законодавства з питань державного управління.

Реформа державного управління є однією з найважливіших реформ для України, підтримується Європейським Союзом та є запорукою розбудови держави, яка працює в інтересах громадян. Варто зазначити, що ще в 2019 році між Урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Європейського Союзу, була підписана Додаткова Угода № 2 про внесення змін до Угоди про фінансування програми «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні», яка передбачає, зокрема, підвищення професіоналізму, ефективності та політичної нейтральності державної служби в Україні.

Учасники зібрання обговорили запровадження єдиних підходів до визначення умов оплати праці в державних службовців в усіх державних органах та питання добору на посади державної служби. Також було заслухано звіт щодо результатів впровадження реформи оплати праці державних службовців за перше півріччя 2024 року. «Ми маємо системно працювати над рівними та справедливими умовами праці в державному секторі, щоб уникати випадків, коли люди на однакових посадах, але в різних органах влади отримують кардинально різні заробітні плати», — зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Реформування системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад в Україні орієнтується на сучасні світові стандарти та ґрунтується на фаховості, результативності та мірі покладеної на кожного працівника відповідальності. Відповідна реформа спрямована на ефективне використання публічних фінансів, встановлення прозорої, справедливої та зрозумілої для суспільства системи оплати праці в державному секторі, а також підвищення ефективності всієї державної служби загалом.

Перший заступник Голови Верховної Ради наголосив на необхідності продовжити процес удосконалення системи державного управління в 2025 році, попри війну росії проти України.

«Все має закінчитися виконанням усіх вимог ЄС та повним членством України в Європейському Союзі. Маємо пишатися кожним, хто виконує державні функції», — сказав Олександр Корнієнко.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.