Київське «Динамо» черговий іспит складає сьогодні в Швейцарії. Наш клуб проведе поєдинок Ліги Європи проти «Туна». Нагадаємо: два тижні тому в Києві динамівці перемогли суперника з рахунком 3:0. Але про це підопічні Олега Блохіна намагаються забути і думають про те, як успішно зіграти на «Арені Тун» увечері.

До Базеля кияни прилетіли вчора вдень, переїхали до Берна і розмістилися в «Bellevue palace Hotel». Журналісти, котрі їх супроводжують, знайшли притулок в «Artos hotel» в Інтерлакені. Місцина тут просто казкова. Це кліматичний курорт у Бернському Оберланді, між Тунським і Брієнцьким озерами, в оточеній високими горами котловині — такий собі рай на Землі. Тут царство гірськолижників, альпіністів, прихильників віндсерфінгу тощо.

Але нас найменше  цікавлять мальовничі альпійські пейзажі. Це, так би мовити, розваги для туристів, котрих тут протягом року, мов мурах у мурашнику. У команди та її супроводжуючих — інша місія.

У день прильоту відбулися традиційні прес-конференції тренерів. Відчувається, що команди готові до боротьби. Динамівці, схоже, забули про невдачу в Луганську.

А потім гості тренувалися на «Арені Тун» (вміщує 10 300 глядачів). До речі, поле тут має синтетичне покриття. Колись на такому (може, трохи гіршому) динамівці грали проти московського «Спартака» в «Лужниках» у відбірному матчі Ліги чемпіонів. Тоді кияни виграли — 4:1. Але не подумайте, що я шукав якісь аналогії — сьогодні ми є свідками зовсім іншої історії.

Поєдинок «Тун» — «Динамо» судитиме французька бригада арбітрів на чолі з 31-річним рефері Клеманом Турпеном. Раніше справ із цими клубами він не мав. А от з національною збірною України — ще й як зустрічався.

У жовтні 2012 року у Кишиневі француз обслуговував славнозвісний матч відбірного раунду ЧС-2014, котрий завершився для нас досить сумно — 0:0. Виграй ми тоді — і напряму потрапили б до Бразилії з першого місця в групі. У тому поєдинку в середині другого тайму зі зрозумілих лише йому причин месьє Турпен скасував гол, забитий Андрієм Ярмоленком...

Асистентами арбітра у сьогоднішньому матчі виступатимуть Ніколя Дано та Ерік Дансо. Функції додаткових рефері покладено на Олів’є Туаля та Бенуа Бастьєна. Четвертий арбітр — Фреджі Гаршай.

Стартовий свисток пролунає о 22:05 (час київський). Транслюватиме матч із Туна телеканал 2+2.

І насамкінець про погоду. Учора було досить прохолодно — +13 із дощем. Сьогодні, стверджують синоптики, очікується сонячна днина і 16 градусів тепла.

 

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (із Туна).