Ця трагедія стала символом важливості гуманітарної діяльності і підкреслила небезпеки, з якими стикаються гуманітарні працівники під час виконання своїх обов'язків. Метою цього дня є привернення уваги до гуманітарної діяльності, вшанування людей, які ризикують своїм життям, надаючи допомогу постраждалим, а також підвищення обізнаності про потреби та проблеми людей, які перебувають у кризових ситуаціях.

Гуманність, неупередженість та незалежність є основними принципами, якими керуються члени гуманітарних організацій, а також українські волонтери, які активно долучаються до гуманітарних місій.

Ця дата була маловідомою в Україні, а питання гуманітарної допомоги не стояло так гостро. Проте повномасштабне вторгнення рф внесло значні зміни і відтепер гуманітарна допомога стала критично важливою і надзвичайно актуальною для нашої країни. Безкорислива допомога, яка надходить з-за кордону і від українських волонтерів, від усіх, хто приходить на допомогу в найважчі часи, громадських організацій та об'єднань, має величезне значення і наближає нашу Перемогу.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.