Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«До початку нового навчального року залишилося зовсім трохи. Разом з освітянами робимо все можливе, аби діти з онлайну повернулися за парти. Цьогоріч придбали сучасні шкільні автобуси. Минулого тижня вручили громадам області перші 10. Стільки ж передали і сьогодні. Далі буде… Не зупиняємося, бо знаємо – потреба ще є», – наголосив очільник регіону Сергій Лисак. 

Він додав, що нові машини – українського виробництва. Такі самі закуповували для навчальних закладів і торік. Транспорт витривалий, комфортний. Оснащений пасками безпеки.

Очільниця одного з ліцеїв Криничанської громади пані Світлана каже, що отримує транспорт вперше.

«У нашому ліцеї облаштували цілих два укриття. Діти вийдуть на навчання в очному форматі. 70 з них нам треба підвозити. Звісно, автобус – величезний подарунок. Готуємося зустрічати наших любих учнів. Думаю, за літо хлопці та дівчата набралися сил, помітно підросли», – зазначила пані Світлана.

Для Верхньодніпровської громади це вже друге транспортне поповнення. Директорка одного з навчальних закладів пані Ірина розповіла, що новим автобусом підвозитимуть майже 30 школярів з віддалених сіл.

«Попереднім автобусом користуємося вже рік. Безвідмовний, надійний транспорт. Діти займатимуться у змішаному форматі. В нас є чудове укриття, відремонтоване коштом держсубвенції», – сказала пані Ірина.

Загалом у державним та місцевим коштом цього року придбали 28 шкільних автобусів.

Пресслужба Дніпропетровської ОВА.

 

Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?

Підписуйтеся на телеграм-канал «Голосу України»:

https://t.me/GolosUkrainyVR

На наших ресурсах у фейсбуці та телеграмі – найактуальніша офіційна інформація.