Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики розглянув на своєму засіданні 15 серпня 2024 року євроінтеграційний проєкт закону України «Про інформаційно-комунікаційну систему «Державний аграрний реєстр» (реєстр. № 11063-д), підготовлений до другого читання, та рекомендував Верховній Раді прийняти його в цілому як закон.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду разом з очільником Мінагрополітики Тарасом Висоцьким, представниками Мінфіну, Мінекономіки, Міндовкілля, МЗС, НБУ та місцевої влади взяли участь у традиційній зустрічі аграріїв, яка не проводилася ще з 2019 року.

Завданням Всеукраїнського аграрного форуму є об’єднання аграрної спільноти України задля обговорення та вирішення найгостріших питань аграрного сектору.

Олександр Гайду мав можливість поспілкуватися з аграрними асоціаціями, виробниками сільськогосподарської техніки, представниками влади та безпосередньо аграріями щодо підтримки, фінансування та оподаткування аграрного сектору, можливості освоєння нових ринків збуту, євроінтеграційних процесів та меліоративної реформи.

Учасники зустрічі окремо зупинилися на питанні діяльності аграріїв з окупованих територій та на прифронтових територіях, а саме — стосовно повернення старих кредитів, оподаткування та спеціальної підтримки.

Також було оглянуто презентацію продукції місцевих товаровиробників та виставку техніки й обладнання, вироблених в Україні.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.