Комітетом Верховної Ради України з питань економічного розвитку на засіданні 15 серпня ц. р. розглянуто і затверджено: орієнтовний План роботи та пропозиції Комітету до порядку денного дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, а також звіт про роботу Комітету за період одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Також розглянуто звіт про роботу Фонду державного майна України і перебіг приватизації державного майна у 2023 році та звіт Рахункової палати про результати аналізу звіту Фонду державного майна України за 2023 рік у частині, що впливає на виконання державного бюджету, і прийнято рішення рекомендувати Верховній раді України розглянути згаданий звіт і взяти його до відома.

Крім того, на засіданні було розглянуто проєкт закону України про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023 та запровадження процедур превентивної реструктуризації (реєстр. № 10143), підготовлений до другого читання, та ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в другому читанні та в цілому.

Також народні депутати України — члени Комітету прийняли рішення про створення робочої групи для напрацювання змін до законодавства з метою забезпечення правової визначеності щодо утворення наглядових рад у окремих категоріях акціонерних товариств.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.