«Це частина моєї ініціативи, спрямованої на те, щоб заводи міста отримували максимально підготовлені молоді кадри. Вдячний мерії Дніпра та компанії «Інтерпайп» за те, що взялись за цей проєкт», — зазначив народний депутат України Дмитро Кисилевський.

Народний обранець зауважує: «Час від часу пишу про те, як ми робимо на Лівому березі кабінети праці і лабораторії мехатроніки. Тепер буде ще «Майстерня верстатників».

«ПТУ № 2 (АНД район, біля «Нашої правди») отримало три сучасні верстати, на яких молоді спеціалісти зможуть отримати практичні навички і не розгубитись, коли прийдуть на роботу на виробництво. Приміщення ремонтуються за кошти міста, верстати, меблі та комп’ютери надає промислове підприємство, яке розраховує на кадрове поповнення», — зазначає політик.

І додає, що: «Вже незабаром перші учні ПТУ почнуть навчання на сучасному обладнанні. Вони навчатимуться на оператора верстатів з програмним керуванням. Такі спеціалісти дуже потрібні машинобудівним, металургійним та іншим промисловим підприємствам Дніпра».

Народний депутат звертає увагу батьків: «Тож, хто ще шукає для дитини після 9-го класу місце навчання на кваліфіковану робітничу професію, ще є час. Там буде круто».

Дмитро Кисилевський зазначає: «Цей проєкт — частина більшої ініціативи по розвитку сучасної технічної освіти в Дніпрі, який ще з 2020 року реалізуємо спільно з «Інтерпайпом», міською радою Дніпра і Дніпровською політехнікою. Створюємо екосистему технічної освіти. Вона включає будівництво кабінетів праці та мехатроніки у школах Лівого берега, змагання, профорієнтацію, лабораторії у Дніпровській політехніці. А тепер ще й модернізацію ПТУ».

«Дніпро зміцнює славу промислової столиці України. А жителі Дніпра матимуть доступ до сучасної освіти для своїх дітей там, де вони живуть», — зазначив народний обранець.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.