Народний депутат України Олександр Пасічний:

«Я вже неодноразово зазначав, що Миколаївщина — одна з найбільш постраждалих областей країни та досі прифронтова. Тому, на мою думку, потребує більшої уваги влади. На початку вторгнення чи не всі установи і комунальної власності, і бізнесу віддавали свій транспорт на потреби армії, багато підприємств були релоковані або втратили потужності через обстріли. Тому з боку держави цьогоріч є низка програм для підтримки та відновлення області. Наприклад, субвенції на облаштування укриттів, придбання шкільних автобусів, модернізацію харчоблоків.

Лише для ремонту або будівництва укриттів у школах у бюджеті закладено 2,5 мільярда гривень, а власне для Миколаївщини — понад 235 мільйонів гривень. Знаю, що низка закладів уже освоїли ці кошти та розпочали роботи, а 12 шкільних автобусів з 25 — уже у громадах. Також регіон має субвенцію на забезпечення інституту помічника ветерана. Це важливий проєкт для нашої держави, адже кількість ветеранів зростає, і ми маємо допомогти їм адаптуватися до нового життя не на фронті.

Крім того, у бюджеті передбачено 135 мільйонів гривень на облаштування безпечних умов у трьох закладах охорони здоров’я Миколаївської області. Хочу ще зазначити, що з державного бюджету до місцевих спрямовується дотація для вирівнювання бюджетів до рівня 2021-го. Це своєрідна підтримка громад, що мали значний відсоток у бюджеті ПДФО військових. Під час візитів до громад звертаю на це окрему увагу, й усі з них отримують кошти щоквартально. Тобто невеликими кроками ми рухаємось у напрямку відновлення, але це тривалий процес».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото з фейсбук-сторінки народного депутата.