Передусім Руслан Стефанчук зауважив, що Україна цього року вшановує пам’ять про невинні жертви депортації кримськотатарського народу у зв’язку з 80-ми роковинами трагедії:

«Як співголова організаційного комітету, створеного задля належного вшанування пам’яті про наших полеглих братів і сестер, хочу запевнити, що ваш біль — це наш біль, ваша пам’ять — це наша пам’ять, ваше майбутнє — це наше майбутнє».

Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці та спільних заходів.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук запросив Нарімана Джеляла до співпраці з українським Парламентом у питаннях, що стосуються Криму та кримськотатарського народу.

Спікер Парламенту України детальніше розповів про діяльність Парламенту та рішення Верховної Ради України у цьому напрямі.

Особливо Голова Верховної Ради України приділив увагу розвитку парламентського треку Кримської платформи, акцентувавши на результатах двох проведених Парламентських самітів Міжнародної Кримської платформи. Руслан Стефанчук запросив Нарімана Джеляла, традиційно разом із Рефатом Чубаровим, взяти участь у Третьому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи.

«Це міжнародний захід, який щороку збільшує перелік країн, які глибоко й комплексно розуміють кримську проблематику, виступають за повернення Криму до складу України, вимагають притягнення росії до відповідальності за кримський блок злочинів», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.