Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький поінформував, що з колегами — народними депутатами-мажоритарниками на регулярній основі продовжує відвідувати регіони. Зокрема, за його словами, з першим заступником міністра охорони здоров’я Сергієм Дубровим, колегами Миколою Стефанчуком та Юрієм Заславським, головою обласної військової адміністрації Сергієм Тюріним оглянули Хмельницьку обласну лікарню та відповіли на питання керівників медичних закладів області.

«Безпосередньо на зустрічі розповів про останні ініціативи Комітету. До другого читання готуємо законопроєкт про самоврядування у сфері охорони здоров’я. Документ передбачає, що не чиновник у кабінеті, а медична спільнота буде видавати ліцензію лікарям. Працюємо над новою редакцією Основ законодавства у сфері охорони здоров’я, законопроєктом про регулювання БАДів та іншими», — зауважив Михайло Радуцький.

«Серед питань медиків виділю таке: чи планується збільшення зарплат сімейних лікарів у сільській місцевості? До Дня медичного працівника Президент видав указ, в якому дав завдання виконавчій владі ввести коефіцієнт для медиків первинки, які працюють у сільській місцевості, розробити пільгові програми надання житла та інше. Окрім цього, працюємо з міжнародними партнерами та НСЗУ над розробкою KPI для сімейних лікарів», — повідомив голова Комітету.

На його думку, за високий рівень профілактики, наприклад, серцево-судинних захворювань сімейний лікар має отримувати премію.

Михайло Радуцький зауважив, що йому було приємно почути слова подяки від генеральних директорів за те, що за останні роки медичні заклади були забезпечені сучасним обладнанням.

«Це справді одне із досягнень команди Президента, що дозволить покращити якість діагностики захворювань та надання медичних послуг», — зауважив голова Комітету.

Він поінформував, що після зустрічі з медиками оглянули Хмельницьку обласну лікарню — сучасний, прибутковий медичний заклад, де для діагностики використовують ангіограф, КТ, готують приміщення для встановлення МРТ. За минулий рік лікарня на послугах в рамках ПМГ заробила приблизно 500 млн грн. Це свідчить про ефективний менеджмент та злагоджену роботу.

Також, зауважив Михайло Радуцький, з керівництвом області, департаменту охорони здоров’я та генеральним директором обговорили можливість контрактування за новими пакетами з НСЗУ, зокрема щодо послуг з реабілітації.

На його думку, такі обговорення дозволяють народним депутатам ще краще орієнтуватися в питаннях, що виникають на місцях. «Будемо й надалі використовувати таку форму спілкування під час поїздок регіонами», — наголосив Михайло Радуцький.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.