На цьому насамперед наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час VII Міжнародного ветеранського форуму, звертаючись до ветеранів, яким Україна завдячує свободою та мирним небом. 

Водночас Руслан Стефанчук акцентував на тих рішеннях Українського Парламенту, які були схвалені. Зокрема, забезпечено право військовослужбовців на біологічне батьківство (материнство), встановлено право складання особистого розпорядження на випадок своєї загибелі (смерті), а також спрощено процедуру надання особам статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни. 

«Нині у Верховній Раді України є ряд важливих ветеранських законопроєктів, які спрямовані на підтримку ветеранського підприємництва, вирішення проблем реінтеграції ветеранів війни у цивільне життя, визначення засад внутрішньої політики у ветеранській сфері, удосконалення норм трудового законодавства у частині створення умов для збереження робочого місця за військовослужбовцями і вшанування пам’яті про ветеранів війни, Захисників і Захисниць України», — зауважив Спікер Парламенту України. 

Він зазначив, що більшість із цих актів готові до розгляду у першому читанні: «І ми сплануємо окремий день у Парламенті для розгляду ветеранських законопроєктів».

«Верховна Рада України готова до системної та ефективної співпраці заради наших ветеранів», — акцентував насамкінець Спікер Парламенту України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України