З нагоди Дня Державного Прапора України Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, народні депутати України та працівники Апарату Верховної Ради України взяли участь у церемонії підняття Державного прапора України, що відбулася на площі Конституції перед будівлею Українського Парламенту.

Державний Прапор України є уособленням прагнень українського народу до свободи й незалежності, є символом єдності, нескореності та гідності нашої нації.

«Наш стяг — це той символ, той маркер, той патерн, який у всьому світі поєднується з Україною, з її свободою та зі сміливістю Українського народу. Український Прапор звивається над нашими містами та селами, його піднімають на флагштоках біля приватних осель, його вивішують у своїх вікнах українці й українки», — сказав Голова Верховної Ради України.

За словами Руслана Стефанчука, синьо-жовтий Прапор першим з’являється на звільнених українських територіях, знаходиться на броні Захисників і Захисниць України, дарується лише найріднішим.

«Переконаний, що найближчим часом Прапор України стоятиме в одному ряду всіх прапорів Європейського Союзу та всіх прапорів країн-членів НАТО», — відзначив Голова Парламенту.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.