Руслан Стефанчук акцентував на високому рівні співробітництва між Україною та Латвією, особливо — на міжпарламентській співпраці.

«Партнерство з Латвією є одним із визначальних», — наголосив Спікер Парламенту України, висловивши вдячність за всебічну підтримку України: «Окремі слова вдячності за всю надану військово-технічну підтримку, а також за залученість до чеської ініціативи «800 тисяч снарядів для України» та до «коаліції дронів».

Під час зустрічі сторони приділили увагу саме військовій підтримці й нагальним потребам Сил безпеки і оборони. Порушили й питання відбудови України.
Голова Верховної Ради України подякував за ефективну участь Латвії у відновленні України, у реалізації проєктів реконструкції у Чернігівській області й готовність продовжувати цю роботу.

Також під час зустрічі порушили тему євроатлантичної інтеграції. «Україна високо цінує послідовну підтримку Латвією на всіх рівнях — Саейми, Уряду, Президента, суспільства — євроатлантичної інтеграції України. Для нас членство у НАТО є безальтернативною метою», — заявив Руслан Стефанчук.

Насамкінець сторони обговорили й тему прийняття Латвією українських військових на лікування та реабілітацію.

«Щиро вдячна пану Міністру та Міністерству оборони Латвії за турботу про поранених українських військових і прийняття їх на реабілітацію. Завдяки цим зусиллям і допомозі Латвії вже приблизно 500 наших воїнів пройшли повний курс реабілітації, а також протезування на базі Національного реабілітаційного центру «Вайварі», — зауважила, зі свого боку, Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Також вона наголосила, що Україна дуже цінує внесок Латвії у тренування українських військових за стандартами НАТО.

«Дякуємо Латвії за наполегливу адвокацію вступу України до Північноатлантичного альянсу», — акцентувала Олена Кондратюк, висловивши переконання, що лише членство у НАТО є найкращою гарантією безпеки України.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.