Як почесні гості на цю зустріч були також запрошені Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентини в Україні Елена Летісія Тереса Мікусінські, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, а також президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

До заходу доєдналися українці з понад 30 країн світу: представники української діаспори, мігранти та громадяни, що перебувають за кордоном у пошуках тимчасового прихистку.

Зазначалося, що майже 8,2 млн українців виїхали за межі України з початку широкомасштабного воєнного вторгнення рф проти нашої держави, рятуючи власне життя та життя своїх дітей. Далеко від рідного дому більшість українців знайшли в собі сили працювати та допомагати Україні протистояти російській агресії.

«Як велика українська родина, яка працює в багатьох країнах світу, може допомогти Україні — говорили про це сьогодні, — повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко. — Дуже важливо, щоб наше бачення справедливого миру масштабувалось світом. Це, зокрема, і реалізація та просування Формули миру Президента Зеленського на міжнародній арені».

Під час свого виступу Олександр Корнієнко наголосив на тому, що на сьогодні весь дипломатичний корпус сконцентровано працює над тим, щоб доносити правду про героїчну боротьбу України, і не лише європейським державам, а і країнам Африки, Азії та Латинської Америки. «Питань до обговорення багато — це і повернення полонених, а також — українських дітей, це і різні види допомоги та підтримки, це і реабілітація наших військових. І сьогодні саме той час, коли українці в усіх куточках світу мають об’єднати свої зусилля заради спільного результату і такої бажаної для усіх Перемоги», — повідомив Олександр Корнієнко.

Перший заступник Голови Верховної Ради України зауважив, що через те, що світ динамічно змінюється, Україні постійно доводиться коригувати свої стратегії щодо розвитку міжнародної політики України. «Тож доводиться коригувати дії щодо того, як українці у світі можуть допомогти у цьому процесі, а також як ми, як держава, можемо підтримати українців за кордоном», — додав він.

Олександр Корнієнко висловив щиру вдячність кожній та кожному українцю у світі за уже виконану колосальну роботу в інтересах нашої держави.

«Вірю, що сьогоднішня зустріч допомогла детальніше зрозуміти нагальні питання та окреслити наші орієнтири на найближчий час», — додав він.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.