Це один з елементів нашого стратегічного партнерства, який спрямовано на розвиток економічного співробітництва між двома державами.

Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Важливим елементом архітектури безпеки України є підписання двосторонніх безпекових угод, які спрямовані на те, щоб допомогти нашій державі в реформах, підтримати на шляху до ЄС і НАТО. У цьому напрямі велике значення має співпраця з Великою Британією як державою, яка досить вагомо допомагає нам у багатьох сферах. І ратифікована угода стосується саме економічної частини нашого співробітництва», — зазначив політик.

Він наголосив, що загалом безпекові договори — це і про безпеку, і про реформи, і про підтримку економіки та фінансову допомогу.

Народний депутат нагадав, Велика Британія є стратегічним партнером України, і перша двостороння безпекова угода була підписана саме з цією державою.

«Після початку агресії росії проти України в 2014 році Будапештський меморандум, який гарантував нам безпеку з боку великих світових гравців в обмін на відмову від ядерної зброї, фактично перестав існувати. Що більше — одна з держав-гарантів стала агресоркою. Саме тому сьогодні Україна вибудовує нову архітектуру безпеки й запроваджує нову політику безпеки», — підкреслив парламентарій.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.