Документ спрямований на гармонізацію вимог національного законодавства в цій сфері до вимог, що діють у ЄС. Зокрема, йдеться про унеможливлення спекуляцій із розміщенням на упаковках ліків інформації рекламного характеру.

Про це розповів народний депутат, голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

«Ухвалення регуляторних законів, які існують у Європі, — це про якість лікарських засобів. Цей закон передбачає унеможливлення спекуляцій на ціні тих самих препаратів, які на ринок виходять під різними брендами. Це неправильно. Тому в законі зазначено, що той, хто хоче випускати відомі ліки під власною торговою маркою, має або надати електронне досьє, що належить виробнику, і виробник повинен офіційно його передати продавцю, або пройти такі самі дослідження й випробовування, які проходить завод, коли виробляє якісь ліки», — пояснив політик.

За його словами, також найближчим часом у Раді буде розглядатися цілий пакет законів, що регулюватимуть фармацевтичну галузь, зокрема дистрибуцію та роздрібну торгівлю.

«У нас майже готовий для реєстрації і розгляду профільним Комітетом закон про фармацевтичну послугу, про аптечні мережі та ще багато змін, які спрямовані на гармонізацію українського законодавства з європейськими нормами», — підкреслив народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.