Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту вітає народного депутата України, першого заступника Голови Комітету з питань молоді і спорту, олімпійського чемпіона, срібного та бронзового призера Олімпійських ігор, багаторазового чемпіона світу і Європи Жана Беленюка з присвоєнням почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України»!

«Шановний Жане Венсановичу!

Від імені всього колективу Комітету щиро вітаємо Вас із присвоєнням почесного звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України»! Це високе визнання Ваших заслуг у спортивній галузі є ще одним свідченням того, що Ваша багаторічна праця, самовідданість і неймовірна наполегливість у розвитку українського спорту є безцінними.

Ваша кар’єра, як спортсмена та громадського діяча, є прикладом для наслідування. Завоювання повного комплекту олімпійських медалей, численні перемоги на чемпіонатах світу та Європи — це результат Вашої відданості спорту, а також неймовірної сили волі та вміння передбачити дії супротивника і контролювати хід поєдинку. Ви не лише підняли престиж України на міжнародній спортивній арені, а й продовжуєте робити значний внесок у розвиток фізичної культури і спорту в нашій країні.

Як народний депутат України та перший заступник голови Комітету з питань молоді і спорту, Ви демонструєте надзвичайну здатність поєднувати свої спортивні досягнення з політичною діяльністю. Ви є автором декількох важливих законопроєктів, які стали законами та посилили державну підтримку сфери фізичної культури і спорту.

Щиро бажаємо Вам подальших успіхів, нових перемог та незламного духу! Нехай ця нагорода стане ще одним стимулом для подальших звершень на благо нашої країни та спорту», — зазначається у привітанні.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.