Захід відбувся на базі Київської школи державного управління імені Сергія Нижного для 35 ініціативних молодих людей з різних куточків України, які були відібрані з-поміж понад 500 аплікантів. Кращі випускники курсу мають можливість пройти стажування в органах державної влади, з подальшим працевлаштуванням на державну службу.

Перший віцеспікер Українського Парламенту розпочав свій виступ з того, що особисто добре знав Сергія Нижного, на честь якого названо школу. «Ми багато з ним обговорювали питання якісного державного управління, якісного публічного врядування в Україні, а також парламентську дипломатію як важливу складову цих процесів», — зазначив він.

Олександр Корнієнко розповів про досвід роботи Українського Парламенту під час повномасштабного вторгнення росії на територію України, а також про особливості роботи керівництва Верховної Ради України у цей період. «Я, наприклад, за останні 2,5 року мав більш як 60 двосторонніх зустрічей зі своїми візаві з інших країн світу. З них — понад 40 зустрічей з представниками країн Африки, Латинської Америки, Азії, — розповів Олександр Корнієнко. — Ми також приймаємо велику кількість делегацій з інших країн світу. Фактично Український Парламент став одним із центрів дипломатії».

Студенти разом з Першим заступником Голови Верховної Ради України обговорили роль Парламенту у процесі євроінтеграції та міжнародній дипломатії, а також — у підтриманні стосунків із нашими партнерами. Окремо йшлося про налагодження відносин із незахідними країнами. Також порушувалися питання щодо збільшення обороноздатності України; реформ децентралізації та державного управління; бюджетотворчих та податкових процесів держави; розвитку сфер, в яких Україна випереджає світ.

Олександр Корнієнко подякував організаторам курсу за можливість долучитися до формування нової генерації лідерів. «Надзвичайно надихаюче спілкування. Приємно вражений глибокими геополітичними питаннями, які ставилися. Радий, що українська молодь прагне розвиватися, цікавиться державотворчими процесами та хоче бути частиною їх розбудови. Разом переможемо і розбудуємо сильну незалежну прогресивну державу», — резюмував Перший віцеспікер Парламенту.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.