У засіданні, зокрема, взяли участь народні депутати України — члени Комітету, працівники секретаріату Комітету, керівники та представники Мінінфраструктури, Міндовкілля, Держводагентства, ДЕІ, ДСНС, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріату Кабінету Міністрів України.

За результатами розгляду проєкту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення планування використання земель (реєстр. № 11169 від 12.04.2024), внесеного народним депутатом України М. В. Нікітіною та іншими народними депутатами України, Комітет ухвалив висновок і прийняв рішення рекомендувати головному комітету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію повернути законопроєкт суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Під час розгляду проєкту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються торговельного мореплавства та судноплавства на внутрішніх водних шляхах (реєстр. № 11341 від 14.06.2024), внесеного Кабінетом Міністрів України, висловлено зауваження і пропозиції щодо необхідності внесення змін до статей законів, які не були предметом розгляду у першому читанні. Комітет вирішив перенести розгляд законопроєкту, а з метою напрацювання спільної позиції Міндовкілля, Держекоінспекції, Мінінфраструктури та інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади, провести спільну узгоджувальну нараду та винести узгоджене рішення для розгляду на Комітеті.

За результатами розгляду проєкту закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання проїзду автомобілів пожежної охорони, оперативно-рятувальних та інших аварійних служб або доступу до спеціальних пристроїв для забезпечення відбирання води з водопровідної мережі для гасіння пожеж (реєстр. № 11496 від 19.08.2024), внесений народним депутатом України О. І. Ковальовим, Комітет ухвалив висновок і прийняв рішення рекомендувати головному комітету внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію за результатами розгляду в першому читанні повернути законопроєкт суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Комітет також вніс зміни до Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на період дванадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Розглянувши лист народного депутата України О. Б. Матусевича щодо затвердження складу робочої групи з питань удосконалення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання, Комітет погодився із запропонованим складом робочої групи.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.