Документ містить важливі настанови для забезпечення якісної та безпечної дошкільної освіти в умовах сучасних викликів.

Про це повідомив Комітет з питань науки, освіти та інновацій.

Головне: у рекомендаціях окреслено пріоритетні напрями роботи ЗДО — гарантування безпеки освітнього середовища, доступність та якість освіти для всіх дітей, зокрема дітей з ООП та дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб.

Особливу увагу приділили організації роботи закладів в умовах воєнного стану. Документ передбачає можливість організації освітнього процесу в очному, змішаному та дистанційному форматі залежно від безпекової ситуації. Також надаються рекомендації щодо створення груп короткотривалого перебування для забезпечення максимальної доступності дошкільної освіти та детальні вказівки щодо облаштування укриттів у ЗДО, алгоритми дій персоналу під час повітряної тривоги, а також вимоги до гарантування інформаційної безпеки.

У контексті психолого-педагогічної підтримки надаються рекомендації щодо емоційно-психологічної підтримки дітей і педагогів, алгоритми роботи з дітьми з родин ВПО та військовослужбовців.

Документ також містить інформацію про новий Закон України «Про дошкільну освіту» та інші важливі нормативні документи, перелік рекомендованих освітніх програм і матеріалів, онлайн-ресурсів для використання під час проведення занять, інформацію про платформу НУМО.

Ці рекомендації є важливим орієнтиром для всіх працівників дошкілля, оскільки допоможуть підготуватись до нового навчального року і забезпечити якісний освітній процес у кожному закладі.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.