Про це повідомив народний депутат України Михайло Радуцький.

Народний обранець зазначив: «Мета програми «Державотворець» — створити систему професійного розвитку молоді в Україні, стимулювати розвиток лідерства та підвищення громадянської активності.

Фактично йдеться про формування активної проукраїнської спільноти. Цього року мене запросили розповісти про впровадження медичної реформи».

«У 2018 році держава почала медреформу — змінила систему фінансування з оплати за кількість ліжко-місць на фінансування за надану послугу. Перший етап реформи — запровадження інституту сімейних лікарів. При Президенті Володимирі Зеленському ми запустили другий етап — реформування спеціалізованої медичної допомоги, згодом — створення спроможної мережі лікарень, оцінку якості послуг. Усе це дало змогу наблизити українську медицину до європейських стандартів. На мою думку, саме медична реформа дозволила Україні пройти пандемію коронавірусу та випробування війною», — зауважив парламентарій.

Михайло Радуцький додав: «Приємно почути, що студенти орієнтуються у медичній тематиці та можуть дискутувати на таку складну тему як запровадження страхової медицини. Почув питання про реформування МСЕК та ВЛК, набрання чинності законом про медичний канабіс, впровадження медичного страхування, дефіцит студентів-фармацевтів в Україні».

«З усіх цих питань у нас є напрацювання: ВЛК та МСЕК найближчим часом будуть реформовані до сучасних стандартів, у тому числі діджиталізовані, над дефіцитом фармацевтів працюємо разом із МОЗ, страхову медицину зможемо почати впроваджувати щойно в Україні зросте рівень «білої» зарплати, закон про медичний канабіс найближчим часом запрацює; пацієнти отримають доступ до ліків на основі канабісу», — зазначив політик.

«Мені було приємно виступати перед талановитими студентами. Впевнений, що більшість із них допоможуть нам відновлювати країну після Перемоги», — підсумував народний депутат Михайло Радуцький.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.