Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк відвідала Одесу. Вона взяла участь в урочистостях з нагоди початку нового навчального року та 15-річного ювілею заснування Військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного.

«День знань і початок нового навчального року наші школярі, студенти, вчителі та викладачі зустрічають із сиренами, ворожими ракетами і дронами. росія прагне знелюдніти Україну. Саме тому маємо підтримувати нашу освіту! Бо так ми боремось за українських дітей! Сьогодні я в Одесі. Вчергове підтримую Військово-морський ліцей імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного», - зазначила Олена Кондратюк.

Ліцей було засновано 15 років тому в українському Севастополі. У 2014 році під час незаконної окупації Криму росією, навчальний заклад був релокований до Одеси.

«Професія військового - гідна і благородна. Цю гідність, цю честь офіцерського звання слід виховувати з найперших освітніх закладів. А для цього треба створювати гідні умови навчання. Рік тому з моєю командою та волонтерами з країн Балтії, зокрема Латвії, ми взялися допомагати ліцею. Вдалося зробити чимало», - підкреслила Олена Кондратюк.

Зокрема спільними зусиллями для потреб ліцею передано 2 нових автобуси, катер і водолазні комплекти. Організовано курсантам літню практику в Латвії за стандартами НАТО, облаштовано бомбосховище. Від себе особисто Віцеспікерка Верховної Ради поповнила бібліотеку ліцею новими книгами і навчальними посібниками.

«Сьогодні ліцей отримав ще один цінний подарунок. Разом з командувачем Військово-морських сил ЗСУ Олексієм Неїжпапою та головою Одеської ОВА Олегом Кіпером відкрили нові модулі - їдальню і продовольчий склад. Це означає що харчування ліцеїстів має суттєво покращитися. Разом з Міноборони будемо за цим уважно стежити», - наголосила Олена Кондратюк.

Ще один приводом для гордості є те, що в ліцеї на рівних з хлопцями навчаються дівчата.

«Ми з колежанками розпочали боротьбу за право жінок здобувати військову освіту ще 10 років тому. Тоді ніхто не вірив, що нам вдасться. Нині ж в ліцеї вчяться 34 дівчини. 18 дівчат з цьогорічного випуску вступили до вищих навчальних закладів. З них 13 - саме до військових інститутів. Це приклад того, що будь-якої мети можна досягти. Навіть якщо спочатку вона здається нереальною», - висловила переконання Олена Кондратюк.

Вона також побажала ліцеїстам та ліцеїсткам успішного навчання та якнайскорішої перемоги у війні.

«Сьогодні я побачила юних дівчат та хлопців - 15-17 років! В їхніх очах скромність водночас зі сміливістю, старанністю і гідністю. Так росте майбутнє українських Військово-морських сил», - підсумувала Заступниця Голови Верховної Ради.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України