Голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду провів робочу зустріч із заступником міністра аграрної політики та продовольства України Віталієм Головнею, під час якої обговорили актуальні питання у галузі рибного господарства.

Також у зустрічі взяли участь голови профільних підкомітетів Комітету з питань аграрної та земельної політики Артем Чорноморов та Маргарита Шол і керівник секретаріату Комітету Олександр Старинець.

Були обговорені два ключові законопроєкти:

проєкт закону України «Про залучення інвестицій у розвиток галузі рибного господарства» (реєстр. № 8119). Цей законопроєкт має на меті створення сприятливих умов для залучення інвесторів, що дасть змогу реалізувати нові проєкти і технології, підвищити ефективність виробництв та забезпечити розвиток аквакультури;

проєкт закону України «Про забезпечення простежуваності водних біоресурсів та продукції, виробленої з водних біоресурсів» (реєстр. № 9545). Важливим у цьому евроінтеграційному законопроєкті є не лише забезпечення якості продукції, а й створення прозорої системи контролю, яка підвищить довіру споживачів та міжнародних партнерів.

Було обговорено досягнення та виклики, з якими стикається галузь, а також напрями доопрацювання та можливі шляхи реалізації обох законопроєктів.

Головна мета цих законопроєктів — створення конкурентоспроможного середовища для розвитку рибного господарства, яке зможе забезпечити продовольчу безпеку та підтримувати економіку країни.

У Комітеті впевнені, що в умовах сучасних викликів та можливостей, що відкриваються для галузі, має бути знайдено оптимальні рішення для її розвитку.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.