Комітет з питань екологічної політики та природокористування рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроєкт щодо розмежування повноважень центральних органів виконавчої влади у сферах промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, державного гірничого нагляду, державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

На виконання пункту 2 постанови Верховної Ради України від 22.05.2024 № 3732-IX Комітетом з питань екологічної політики та природокористування підготовлено для розгляду Верховною Радою України у другому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо розмежування повноважень центральних органів виконавчої влади у сферах промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, державного гірничого нагляду, державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення (реєстр. № 9219) з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.

Метою законопроєкту визначено розмежування відповідних політик одна від одної, що дозволить здійснити перерозподіл та оптимізацію функцій між відповідними центральними органами виконавчої влади, перерозподіл завдань між ними. Під час підготовки до другого читання до законопроєкту було подано 73 пропозиції і поправки, з яких Комітетом враховано 55; враховано частково 7; відхилено 11. Врахування поданих пропозицій і поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи істотно поліпшило зміст законопроєкту, привело до скорочення тексту законопроєкту за рахунок врегулювання відповідних положень в інших законах України, прийнятих Верховною Радою України.

Назву законопроєкту приведено у відповідність до його змісту.

Порівняльну таблицю до другого читання, підготовлену Комітетом з урахуванням техніко-юридичних правок, завізовано без зауважень Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України.

За результатами розгляду Комітет рекомендує Верховній Раді України законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо розмежування повноважень центральних органів виконавчої влади у сферах промислової безпеки, охорони праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, державного гірничого нагляду, державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення (реєстр. № 9219) прийняти в другому читанні та в цілому як Закон.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.