Насамперед Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав Президентку Європейського Парламенту Роберту Мецолу з переобранням на посаду. «Я щиро вдячний нашому великому другу за всі рішення Європейського Парламенту на підтримку України та активну позицію щодо посилення цієї допомоги», – наголосив Руслан Стефанчук.

Під час зустрічі сторони зосередилися на оборонних потребах України з огляду на ситуацію на фронті. Спікер українського Парламенту окреслив найбільш нагальні потреби України, серед яких додаткові системи ППО для захисту українських міст та отримання більшої кількості літаків F-16.

Критично важливою, акцентував Руслан Стефанчук, є згода партнерів на використання наданої нам зброї без жодних умов і обмежень. «Україна закликає надати дозвіл наносити удари по військових цілях у рф», – підкреслив він.

Також обговорювалося важливе і чутливе питання санкційного тиску на російську федерацію. «росії вдається обходити обмеження, і ми маємо знищити всі існуючі лазівки, якими користується держава-агресор. Санкції повинні повністю заблокувати розвиток російського ВПК», – зазначив Голова Верховної Ради України.

Сторони приділили особливу увагу ситуації в українській енергетиці та допомозі, яка необхідна Україні для відновлення цієї сфери.

Насамкінець Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив на необхідності консолідації міжнародної підтримки у реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України