2 вересня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань економічного розвитку, на якому було повторно розглянуто проєкт закону про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023 та запровадження процедур превентивної реструктуризації (реєстр. № 10143).
Законопроєкт доповнює Кодекс України з процедур банкрутства новою Книгою третьою «Превентивна реструктуризація», яка регулює систему правових заходів, спрямованих на недопущення або запобігання неплатоспроможності боржника, що можуть включати зміну складу, умов або структури активів та зобов’язань боржника, а також будь-які необхідні операційні зміни чи комбінацію цих елементів.

Зважаючи на характер висловлених Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України зауважень до законопроєкту реєстр. № 10143 та необхідність техніко-юридичного доопрацювання окремих положень, Комітет переглянув своє рішення від 15 серпня 2024 року та підтримав пропозицію щодо внесення окремих поправок і уточнень з метою усунення неузгодженостей у остаточній редакції.

За підсумками обговорення народні депутати України — члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти проєкт закону про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023 та запровадження процедур превентивної реструктуризації (реєстр. № 10143) у другому читанні та в цілому як закон.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.