Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів зустріч з керівником Департаменту боротьби з дискримінацією Генерального директорату з питань демократії та людської гідності Ради Європи Халвардом Горсетом! До участі у заході долучилася заступниця Голови Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Неллі Яковлєва.

«Україна продовжує гармонізацію національного законодавства із стандартами правової системи Європейського Союзу. Радий знову вітати Халварда Горсета у Верховній Раді України!», – сказав Перший віцеспікер.

Олександр Корнієнко повідомив представників європейської делегації про найближчі плани Українського Парламенту в питаннях адаптації законодавства до стандартів Європейського Союзу. Сторони також обговорили важливі кадрові рішення в Уряді, що сприятимуть інтеграції України в Європейський Союз.

«Вдячні експертам Офісу Ради Європи за висновки до законопроєктів щодо статусу національних спільнот (меншин), а також антидискримінаційного законодавства в цілому. Для нас дуже важлива думка партнерів та їх підтримка на шляху європейської інтеграції України!» – наголосив Олександр Корнієнко.

Обговоривши напрями майбутньої співпраці, Перший заступник Голови Верховної Ради України подякував гостям Парламенту за послідовну співпрацю та відкритий діалог, що є дуже важливим для реалізації планів та домовленостей.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України