Якщо порівнювати з минулою осінню, то цього разу лісівники висадять на понад пів мільйона деревець більше. 

Зокрема у планах відтворити 370 га лісів на місці минулорічних зрубів та посадити 18 га нових лісів на деградованих землях, переданих громадами у ході програми «Forest Recovery». 

Найбільше нових дерев висадять лісові філії Хмельниччини – 933 тисячі. На Буковині у ході осінньої лісокультурної кампанії планують висадити 813 тисяч саджанців. Лісівники Тернопільщини для створення лісових культур підготували 490 тисяч штук садивного матеріалу.

Найбільш розповсюдженими породами дерев у наших регіонах є сосна і дуб, їх садитимемо найбільше. Філії повністю забезпечені садивним матеріалом – деревця заздалегідь дбайливо виростили у лісових розсадниках та селекційно-насіннєвих комплексах. 

Нагадаємо, під час весняної лісокультурної кампанії завдяки сприятливій погоді філії Подільського лісового офісу зуміли висадити майже 7 мільйонів саджанців. 

Зауважимо, що ДП «Ліси України» продовжує відходити від суцільних монокультур. У лісах Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини створюємо умови для біорізноманіття за допомогою комбінації різних порід (наприклад, сосна + дуб + липа). 

Часто до лісокультурних кампаній долучаються волонтери, учні шкіл та активні жителі громад. Якщо вам також цікавий процес створення нового лісу – звертайтеся, лісівники раді допомозі і новим знайомствам.

Пресслужба Подільського лісового офісу.