У вольєрі площею 7 гектарів тваринам створили всі сприятливі умови для здорового розвитку та розмноження. 

Єгері слідкують за станом та поведінкою парнокопитних. Оленів обов'язково підгодовують, особливо взимку. Окрім природніх кормів, вони також раді поласувати зерном кукурудзи чи вівса, у період холодів залюбки їдять сухе сіно. Також на території вольєру є озеро, де тварини не лише п'ють воду, але й купаються. 

За три роки у Мальованському лісництві філії «Шепетівське лісове господарство» уже сформувалося справжнє стадо благородних оленів. Щороку самки давали приплід, і вже зараз у вольєрі проживають 13 оленів. 

Побачити Яшу та його велику сім'ю може кожен охочий. Поруч розташований рекреаційний пункт, тож місцеві жителі і туристи часто заїжджають сюди на відпочинок і долучаються до пізнавальних екоекскурсій від наших лісівників. 

«Уже 2,5 роки в Україні заборонене полювання, відтак мисливські господарства не отримують додаткових надходжень, а підтримка вольєрів стала повністю дотаційним напрямом. Попри це ДП «Ліси України» продовжує їх розвивати, адже від цього на пряму залежить видовий склад лісової фауни», – каже директор Подільського лісового офісу Василь Гончар, який активно переймається і такою проблематикою.

Пресслужба Подільського лісового офісу.