Це потужна підтримка, яка дозволить нам триматися на полі бою.

Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«Дуже важливо, що Президент України Володимир Зеленський був особисто присутній на засіданні. Думаю, там за зачиненими дверима йшлося і про майбутні поставки, і про нову номенклатуру озброєння. Одним зі справді знакових рішень цієї зустрічі стало оголошення Канадою протягом п’яти років навчання пілотів F-16 для України. Ще одна з важливих тем, яка порушувалася на Рамштайні, – це залучення фінансування в наше українське виробництво: не лише в ракетну програму, а й у РЕБи, дрони, бронетехніку тощо», - зазначив політик.

За його словами, не всі країни-партнери зараз можуть надати Україні певну техніку чи боєприпаси, бо цих засобів у них немає у достатній кількості.

«На сьогодні ми вже маємо можливості виробляти більше, але не маємо належного фінансування в нашому бюджеті на більшу кількість «Богдан», БТР-4, «Паляниць» тощо. Тому ми залучаємо до цього партнерів. Вони можуть профінансувати виробництво в Україні певних різновидів зброї, яку ми розробляємо, тестуємо, використовуємо в бойових умовах і знищуємо нею цілі», - наголосив народний депутат.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України