Напередодні початку сесії Генасамблеї ООН надзвичайно важливо, щоб гучно лунало питання України, нашої боротьби з російською агресією, захисту територіальної цілісності, суверенітету нашої держави.

Про це сказав народний депутат, голова парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

«Ми очікуємо, що буде розглянуто та ухвалено резолюцію Генасамблеї ООН, спрямовану на захист територіальної цілісності нашої держави. Цим питанням займається, зокрема, представництво України в ООН, яке намагається залучити якомога більшу кількість держав, що входять до складу ООН, Генасамблеї ООН. Крім того, на черговій зустрічі в рамках формату «Рамштайн» вирішується питання посилення військово-технічної допомоги Україні», — зазначив політик.

Також він наголосив, що пріоритетом залишається тема посилення захисту українського неба додатковими системами ППО. Усе це особливо актуально на тлі трагічних подій, пов’язаних із російськими ударами по Полтаві та Львову.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.